‘Enginyers Lleida’ vetlla perquè els sus col·legiats i col·legiades desenvolupin la seva professió en un marc estatutari i legal, amb garanties i acord al codi deontològic i les polítiques de qualitat.
ESTATUTS COL·LEGIALS
ESTATUTS CETILL
‘Enginyers Lleida’
RESOLUCIÓ JUS/1444/2021, d’11 de maig, per la qual s’inscriuen al Registre de col·legis professionals de laGeneralitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida.
ESTATUTS CCETIC
(Consell Català)
RESOLUCIÓ JUS/2417/2009, de 13 d’agost, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l’adequació a la legalitat, s’inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya.
ESTATUTS COGITI
(Consejo General)
REIAL DECRET 104/2003, de 24 de gener, pel qual s’aproven els Estatuts generals dels Col·legis Oficials de Perits i Enginyers Tècnics Industrials i del seu Consejo General.
LLEI DE COL·LEGIS PROFESSIONALS
• Reial Decret 143/2016, de 8 d’abril, pel qual s’aprova el canvi de denominació del Consejo General de los Colegios Oficiales de Peritos e Ingenieros Técnicos Industriales per la de Consejo General de Colegios Oficiales de Graduados de la rama industrial de Ingenieria Industrial, Ingenieros Técnicos Industriales y Peritos Industriales de España.
• Decret de 18.09.1935, sobre les Atribucions dels Enginyers Industrials.
• Decret 2541/1971, pel qual es determinen les facultats dels Enginyers Tècnics Industrials.
• Reial Decret Llei de 37/1977, de 13 de juny sobre les atribucions del Perits Industrials
• Llei 12/1986, d’1 d’abril, sobre la Regulació de les Atribucions Professionals dels Arquitectes i Enginyers Tècnics i disposicions complementàries
• Sentencia del Tribunal Suprem de 9 de juliol 2002, sobre atribucions del Enginyers Tècnics Industrials en els àmbits de les diferents especialitats.
• Reial Decret 1665/1991, de 25 d’octubre, pel qual es regula el Sistema General de Reconeixment dels Títols d’Ensenyament Superior dels Estats Membres de la Comunitat Econòmica Europea
• Llei 7/2006, de 31 de maig de l’exercici de les professions titulades i dels col·legis professionals
• Llei 2/2007, de 15 de març de les societats professionals.
• Llei 02/1974, de 13 de febrer, sobre Col·legis Professionals. BOE num 40 (15/02/1974).
Modificada per:
• Llei 74/1978, de 26 de desembre, de normes reguladores dels Col-legis Professionals.
• Reial Decret-llei 5/1996, de 7 de juny, de mesures liberalitzadores en matèria de sol i de col·legis professionals.
• Llei 7/1997, de 14 d’abril, de mesures liberitzadores en matèrie de sol i de col·legis professionals.
• Reial Decret-llei 6/1999, de 16 d’abril, de Mesures urgents de Liberalització i Increment de la Competència.
• Reial Decret-llei 6/2000, de 23 de juny, de Mesures Urgents d’Intensificació de la Competència en Mercats de Bens i Serveis.
• Llei 25/2009, de 22 de desembre, de modificació de diverses lleis per a la seva adaptació a la Llei sobre el llibre d’accés a les activitats de serveis i el seu exercici.
• Llei 5/2012, de 6 de juliol, de mediació en assumptes civils i mercantils.
Document relacionat sobre les modificacions Llei 2/1974, de 13 de febrer, sobre Col·legis Professionals. BOE 15 febrer 1974 (PDF)
GUIA DE TITULACIONS DE GRAUS EN ENGINYERIA, ÀMBIT INDUSTRIAL
Codi deontològic del Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya (CCETIC)
Actualment hi ha 132 títols de Grau en Enginyeria de l’àmbit industrial que no atorguen atribucions professionals. Són els denominats “Graus Blancs” i, per tant, no habiliten per a l’exercici de la professió regulada, a més de 60 graus en enginyeria especialistes i uns altres 27 que ni tan sols són titulacions finalistes, sinó que únicament tenen per objectiu accedir a un determinat Màster.
Davant d’aquesta situació el COGITI, juntament amb els col·legis professionals, hem efectuat un esforç considerable per tal d’oferir a qualsevol ciutadà i persona interessada una GUIA DE TITULACIONS DE GRAUS EN ENGINYERIA, ÀMBIT INDUSTRIAL de fàcil ús que li permetrà determinar en tot moment, de manera fàcil i intuïtiva, si un determinat grau efectuat per una determinada universitat de l’estat espanyol li permetrà accedir a la professió regulada d’Enginyer Tècnic Industrial o no; així com altra informació relativa al grau que preteneu estudiar, com ara si dóna accés a la funció pública, nivells MECES o EQF, etc.
CODI DEONTOLÒGIC
Codi deontològic del Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya (CCETIC)
• Resolució, JUS/328/2010, de 2 de febrer, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l’adequació a la legalitat, s’inscriu al Registre de Col-legis Professionals de la Generalitat de Catalunya el Codi deontològic del Consell de Col-legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya.